Menu

Norddjurs Kommune byder velkommen 20232

Velkommen til Norddjurs Kommune

Det er med stor glæde, jeg kan byde velkommen til Kattegat Cup og Norddjurs Kommune. 

Kattegat Cup vendte sidste år tilbage til normale tilstande efter en ufrivillig coronapause. Derfor var det ekstra skønt at opleve intensiteten, ambitionerne og begejstringen sidste år, som ”Danmarks hyggeligste fodboldstævne for ungdomshold” er garanti for. Jeg er sikker på, at vi får samme gode oplevelse i år.

Det er i år 37. gang, at I er med til at berige Grenaa og omegn med jeres deltagelse og gode humør. 

Cirka 2.000 spillere, trænere og holdledere og over 100 hold primært fra Danmark, Sverige og Norge har meldt deres ankomst og er klar til at indtage banerne omkring Grenaa Stadion i dagene 27.-29. juli. Det bliver tre forrygende dage med fodbold, fællesskab og nye venner.  

Dertil kommer, at rigtigt mange forældre og søskende traditionen tro vil stå på sidelinjen for at heppe under kampene. 

Vi skal i den forbindelse huske at sætte pris på alle de frivillige og lokale kræfter, som løfter i flok for at arrangere en begivenhed som Kattegat Cup og dermed giver alle deltagere på og omkring banerne en fantastisk oplevelse, der lagres for livet. Det er en enorm stor opgave og indsats fra vores aktive medborgere og driftige foreninger, som vi aldrig må tage for givet. 

I Norddjurs Kommune har vi mange idrætsforeninger, haller og klubber, hvor vi kan mødes om at være fysisk aktive. Det er godt for folkesundheden, både fysisk og mentalt, idet der på tværs af alder og baggrund dannes nye fællesskaber, som rækker ud over idrætten. Som tidligere fodboldspiller og deltager i utallige stævner og foreningsaktiviteter ved jeg, at det at deltage i en begivenhed som Kattegat Cup sætter varige aftryk og giver masser af gode minder og ikke mindst venskaber, der rækker langt ind i voksenlivet.

Derfor har vi som kommune en interesse i og en forpligtelse til at skabe gode rammer for foreningslivet. Kattegat Cup er på flere måder et godt eksempel på, hvorfor det er vigtigt.

Mange vælger at overnatte på campingpladsen i forbindelse med fodboldstævnet. Andre vælger alternative indkvarteringsmuligheder og benytter sig af hoteller eller sommerhuse i nærheden. Ofte kommer fodboldstævnet til at indgå som en del af familiens sommerferie, der så bliver holdt her i området. Kattegatcentret, Djurs Sommerland og andre af Djurslands mange attraktioner får besøg. Det er vi glade for.

Der bliver spist og provianteret i lokale restauranter, iskiosker og supermarkeder. På den måde er Kattegat Cup, ud over at støtte ungdomsarbejdet i Grenaa IF, med til at skabe aktivitet i Norddjurs - og dermed bidrage til at gøre vores kommune til et endnu bedre sted at leve, bo, arbejde og besøge. Det er vi fra kommunens side taknemmelige for. 

Derfor skal der lyde en stor tak til arrangører, stævneledelse og frivillige hjælpere. Det er fantastisk, at I endnu en gang har lyst til og mod på at sikre gennemførelsen af så stort og vigtigt et arrangement. 

Til spillere, trænere og forældre skal der på Norddjurs Kommunes vegne lyde et varmt velkommen. Vi har glædet os til, at I skulle komme. 

Jeg er sikker på, at Kattegat Cup 2023 bliver en fremragende årgang med flot spil og store oplevelser. 

”God kamp!” til alle.

Kasper Bjerregaard, borgmester i Norddjurs Kommune. 

Luk